Afbeelding

 

Rust vinden, waarom is het zo belangrijk?

Vandaag de dag worden we omringd door impressies, indrukken, informatie, tijdsdruk, veranderingen, vernieuwingen, gebeurtenissen, omstandigheden, agenda's en het nieuws van de wereld en die van onze eigen kring. Het brein heeft het druk en ook het lichaam moet alles verwerken wat het binnen krijgt. Uiteindelijk is alles energie en bestaan wij als mens, ook uit energie.  Als we de uiterlijke vorm weglaten, dan bestaat de wereld natuurlijk ook uit energie. Dan vindt er voortdurend in- en uitvoer plaats. Een constante stroom van energie geeft nogal eens kortsluiting. Als we alles willen filteren aan informatie en ook nog eens willen bevatten, wordt het ons soms teveel. Onder de tijdsdruk 'goed' moeten presteren kan je slapeloosheid en andere klachten opleveren Je krijgt teveel van het een (spanning) en komt het ander tekort (relax, rust, ontspanning). Het uit belans zijn heeft grote invloed op je hart, hormoonhuishouding en je zenuwstelsel. 

 Rust betekent herstel en evenwicht en draagt daarmee bij aan het handhaven van een goede lichamelijk en geestelijke gezondheid. 

Verder gaan dan rust naar een totale ontspanning.

Verder gaan dan rust en herstellen van je balans, doe je door Yoga Nidra of meditatie cursus te volgen. Kashmiryoga is ook gebaseerd op ontspanning zonder afleiding. Totale ontspanning wil zeggen dat je aandacht niet meer wordt afgeleid door prikkels en gedachten. Het hele systeem komt tot een dieper niveau van ontspanning. Een dieper niveau van ontspanning bevrijdt oude opgeslagen spanningslagen, herinneringen, verbeeldingen en emoties. Je lichaam is een opslagplaats van je geheugen. De kunst van het ontspannen is niet zo moeilijk te bereiken met een goede begeleiding en je intentie om te slagen. 

Rust is meer dan bezig zijn om spanningen kwijt te raken. Rust moet als het ware een deken worden van warmte en behagen. Rust dat zich nestelt in je binnenste. Rust dat alle onrust uitwist alsof er nooit iets andes dan rust heeft bestaan. 

Je bewustzijn verkennen.

Bij alle cursussen staat je 'bewustzijn' centraal. Meer bewustzijn over je zelf, je leven, je scheppingskracht, je gedachten leren waarnemen, is een eerste stap naar groter en vrijer leven. Groter en vrijer leven schenkt dat je op een andere manier 'kijk't en meer oog krijgt voor het 'bijzondere'. Beter omgaan met tegenslag. Meer bewustzijn betekent groei, expansie, mogelijkheden, kansen. `Meer bewustzijn betekent over het gekende en bekende heen 'kijken'. Durven. Moed hebben dingen te veranderingen die je kunt veranderen en wat je niet kunt veranderen, accepteer wat je niet kunt veranderen. 

Wanneer je moeilijk in slaap kan komen, een zekere mate van onrust blijft behouden, rust in je zelf een sprookje lijkt te zijn, doe dan vooral mee met de cursus Yoga Nidra.

De les op donderdagavond van 20.30-21.45 uur. in My studio, Voorburgstraat 203, 3037 ER Rotterdam. De cursus omvat 6 lessen en je betaald 65 euro. Inschrijven. informatie.

Agenda

In deze 1-daagse workshop leer je de basisprincipes van Kashmiryoga. Zeer geschikt voor gevorderden in Yoga en Yogadocenten. We starten weer in het voorjaar. Kashmiryoga intensive kun je volgen op maandagavond.
Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. Voor de meditatie hoef je niet goed te kunnen zitten, we hebben stoelen en kussens. Je kunt nu direct meedoen. Ook als je geen ervaring hebt kun je direct meedoen met deze laagdrempelige cursus. Een begeleiding dat verder gaat dan oefeningen doen? Volg een proefles, zonder verplichtingen of inschrijfkosten/bepalingen.

Donderdag 4 januari : start de nieuwe cursus: Yoga Nidra. Lees meer...

Zondag 7 januari geef ik een aantal satsang-sessies in centrum DJOJ.http://www.djoj.nl