Afbeelding
Satsang

Satsang betekent: bijeenkomst in waarheid. De waarheid geldt voor allen het zelfde. Dat is, wat we zijn. Immers, in essentie zijn we allen EEN. Ongehinderd door geloof, afkomst, cultuur, zijn we allemaal gemaakt van dezelfde stof. En bestaan we als bewustzijn (hart-essentie). Kijk hier naar het geprek met Djihi Mariane met Huib van de Ende. 

Wanneer we ons zelf weer herinneren als zijnde, de essentie, verleg je de (bedachte) grenzen en en breekt je vrijheid uit. De traditie van het zelfonderzoek komt uit India. Het is de A-dvaita, wat betekent: er is geen twee. Het zelfonderzoek berust in principe op een vraag namelijk; "wie ben je". Op die vraag zelf vinden we en is er geen antwoord. Laat je die vraag vallen in je Hart, dan rest alleen het niet-weten en/of de stilte. Sommigen ervaren wijdse ruimte. Wat je bent, kun je niet waarnemen, JE BENT HET. De vrijheid is gelegen in het feit dat veel oude overtuigingen, patronen en belemmerende gedachten niet meer van kracht zijn. Immers, je BENT. Je ik is een tijdelijk gebruikersnaam-identiteit. Wel handig, maar vaker nog kleeft het EGO hieraan vast. 

 Kom naar satsang:

Als je besluit dat je alle gedachten (die je belemmeren, beoordelen, negatief) niet meer serieus wilt nemen.

Negatieve overtuigingen die je hebt over je zelf, en de wereld, zijn veelal bedacht. 

Gevoelens van rust, ruimte, vrijheid, mogelijkheden, openingen behoren je toe, het is je natuur..

Het lijden aan mentale onrust, kan overstegen worden door zelfonderzoek. De vraag en het antwoord komen uitdezelfde bron.

Om het mens-zijn te doorgronden onderzoeken we dit door zelf diep innerlijk te gaan, voorbij elk concept.

Boor je potentie aan,om meer zelf-inzicht en bewustzijn te krijgen, boven en voorbij je verstand.

Om antwoorden te vinden of het 'zwijgende antwoord' (betekenisvol zonder woorden) gaan we naar binnen. Je hoeft dit niet alleen te doen. Djihi Marianne is ervaren en vakkundig, zij begeleid ieder naar de ware staat van ZIJN. Dit is niet nieuw, of mystiek, het is AL WAT JE BENT. 

Weten wie we zijn vind je niet in je brein, maar in je Hart. 

De volgende satsang is op de stiltedagen 21 april en 12 mei 2018. Agenda.

 

 

Agenda

Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. Voor de meditatie hoef je niet goed te kunnen zitten, we hebben stoelen en kussens. Je kunt nu direct meedoen.
In deze 1-daagse workshop leer je de basisprincipes van Kashmiryoga. Zeer geschikt voor gevorderden in Yoga en Yogadocenten.
maandag, 19 maart, 2018 -
20:00 tot 22:00