Afbeelding
Kashmiryoga diepgaand en effectief

Door yoga kom je meer in balans maar vooral uit je hoofd. Zelf inzicht gaat erover dat je het (geheel) van je zelf, dat stiller is, leert kennen. Zodat de kwaliteit van het leven toeneemt. Dit doe je door kashmiryoga te ervaren en ondergaan. Kashmiryoga brengt je op al je bestaansniveaus in balans. Dus op mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel niveau. Deze yoga integreert de meditatie en yoga in 1 les, zodat een les in een flow- moment ontstaat en vervloeit naar je eigen gevoelswaarde. Het principe van yoga berust op de kern: 'yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest'. Met andere woorden, yoga is het tot rust brengen van je gedachten, en je herinneren dat je bewustzijn de bron is. 

Hoe ziet een yogales eruit?

Je voert yoga uit door je tastgevoel in te schakelen. Dit is je tastzintuig en te vinden in de huid. Door de huid in te schakelen kom je voorbij je denken en ga je merken dat elke grens wordt bedacht als een scheiding. Wanneer we dit opheffen, ontstaat er iets moois. Je voelt je ruimer en vrijer. Je komt los van je beperkte overtuigingen die je hebt over je zelf en je lichaam. Dit brengt je in een totale andere gemoedsfeer dan gewoonlijk. Het is een dimensie waarin je je tevreden voelt, rustig en het brengt je zelfinzicht.

Het inzicht dat we niet onze gedachten zijn, het lichaam, onze status of geslacht is genoeg van zichzelf om je bevrijd en verlicht te voelen. Achter de persoonlijkheid gaat een diamant schuil en dat is je ware essentie.

De misverstanden over yoga.

In tegenstelling tot sommige filmpjes die circuleren op het internet, gaan we niet op ons hoofd staan en is yoga geen gymnastiek. Het is ook geen sport en je hoeft geen mooie yoga-outfit te hebben. We doen uitsluitend deze meditatieve yoga die van zichzelf genoeg is en alles te bieden heeft, waardoor je je heel en compleet voelt.

Moet je lenig en sportief zijn voor yoga?

Yoga is niet voorbehouden aan een leeftijdsgrens. In een yogales wordt rekening gehouden met het doel/vermogen van de cursisten. De yogahoudingen (strekken en buigen) vereisen geen bepaalde lenigheid, wel verminderd het stijve spieren. Bij deze yoga gaat het niet om het perfect kunnen doen van oefeningen en houdingen. Je doet je eigen yoga, en past dit eventueel zelf aan, als het toch te moeilijk is. Bij deze yoga gaat het om de innerlijke belevingswereld, het brengt je bij je zelf. De begeleiding is hierop vakkundig gericht. Tijdens de yogales is er non verbale interactie. Elke les is weer anders, zodat je een variabele aantal houdngen krijgt, goed voor elke cel van het lichaam en goed voor je hele zelf. Het voorkomt verouderingsprocessen. Vitaal en gezond oud worden ontstaat door yoga en meditatie te doen. 

Kies je voor yoga of meditatie?

Om geestelijk en ichamelijk helemaal m tot rust te komen is meditatie en yoga een aloude betrouwbare poort. De harmonie ontstaat door de diepere stilte die in jou besloten ligt te zijn.

Bij meditatie komen de lichaamshoudingen en oefeningen niet aan de orde. We zitten stil gedurende 20 minuten per ronde. Bij de kashmiryoga ervaar je direct welk effect de rust op je lichaam heeft en andersom. De voordelen van yoga en meditatie is wereldwijd bekend. Door te bewegen houd je je lichaam soepel en gezond. Elke yogahouding oefent een zeer gunstige invloed uit op je lichaam en haar energie. Gedachten tot rust laten komen, heeft een fundamentale invloed op je gezondheid en welbevinden. 

** Wil je meer bewegen, of juist leren stilzitten? Dat is de afweging. Het Adaita Yogacentrum heeft een veelzijdige kijk op wat de mens beweegt, zoekt en hoe dit te vinden. Voor advies bel gerust naar het telefoonnummer 010-4672261. Mail naar: satsang@zonnet.nl

Agenda

Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. Voor de meditatie hoef je niet goed te kunnen zitten, we hebben stoelen en kussens. Je kunt nu direct meedoen.
In deze 1-daagse workshop leer je de basisprincipes van Kashmiryoga. Zeer geschikt voor gevorderden in Yoga en Yogadocenten.
maandag, 19 maart, 2018 -
20:00 tot 22:00