Afbeelding

Stiltedagen om volledige rust te vinden.

Vandaag de dag worden we omringd door impressies, indrukken, informatie, tijdsdruk, veranderingen, vernieuwingen, gebeurtenissen, omstandigheden, agenda's en het nieuws van de wereld en die van onze eigen kring. Het brein heeft het druk en ook het lichaam moet alles verwerken wat het binnen krijgt. Uiteindelijk is alles energie en bestaan wij als mens, ook uit energie.  Als we de uiterlijke vorm weglaten, dan bestaat de wereld natuurlijk ook uit energie. Dan vindt er voortdurend in- en uitvoer plaats. Een constante stroom van energie geeft nogal eens kortsluiting. Als we alles willen filteren aan informatie en ook nog eens willen bevatten, wordt het ons soms teveel. Onder de tijdsdruk 'goed' moeten presteren kan je slapeloosheid en andere klachten opleveren Je krijgt teveel van het een (spanning) en komt het ander tekort (relax, rust, ontspanning). Het uit belans zijn heeft grote invloed op je hart, hormoonhuishouding en je zenuwstelsel. 

 Rust betekent herstel en evenwicht en draagt daarmee bij aan het handhaven van een goede lichamelijk en geestelijke gezondheid. Een evenwicht scheppen tussen je ratio en je gevoel. Je hoofd en je Hart. Op zaterdag 21 april en zaterdag 12 mei vinden er stiltedagen plaats. Informatie/aanmelden.

Verder gaan dan rust, naar een totale ontspanning.

Verder gaan dan rust en herstellen van je balans, doe je door een  meditatie cursus te volgen. Kashmiryoga is ook gebaseerd op ontspanning zonder afleiding. Totale ontspanning wil zeggen dat je aandacht niet meer wordt afgeleid door prikkels en gedachten. Het hele systeem komt tot een dieper niveau van ontspanning. Een dieper niveau van ontspanning bevrijdt oude opgeslagen spanningslagen, herinneringen, verbeeldingen en emoties. Je lichaam is een opslagplaats van je geheugen. De kunst van het ontspannen is niet zo moeilijk te bereiken met een goede begeleiding en je intentie om te slagen. 

Rust is meer dan bezig zijn om spanningen kwijt te raken. Rust moet als het ware een deken worden van warmte en behagen. Rust dat zich nestelt in je binnenste. Rust dat alle onrust uitwist alsof er nooit iets andes dan rust heeft bestaan. 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. Voor de meditatie hoef je niet goed te kunnen zitten, we hebben stoelen en kussens. Je kunt nu direct meedoen.
In deze 1-daagse workshop leer je de basisprincipes van Kashmiryoga. Zeer geschikt voor gevorderden in Yoga en Yogadocenten.
maandag, 19 maart, 2018 -
20:00 tot 22:00